Byta klinkergolv badrum

Byta klinkergolv i badrummet

Att byta klinkergolv badrum är inte den lättaste uppgiften. För att få ett hållbart resultat som är helt korrekt utfört bör då låta en byggfirma utföra arbetet åt dig. Kanske har det uppstått en skada som gör att du måste laga spricka i klinkers, men helst utan att behöva bryta upp och byta hela golvet. Givetvis kan du utföra arbetet på egen hand, men då finns det en del saker att ta hänsyn till.

Idag finns det inga direkta förbud mot att byta ut enstaka golv- och väggplattor i badrummet. Däremot kan arbetet vara olika omfattande beroende på vilken tätskiktstypen är. I praktiken är det betydligt svårare att byta ut plattor där tätskiktet är vätskebaserat, medan ett foliesystem gör det betydligt enklare och säkrare.

Så även om det inte finns något förbud mot att byta ut enskilda plattor finns däremot risker som behöver tas med i beräkningen. Både GVK och BKR har instruktioner om hur en delreparation av tätskikt bör gå till och gemensamt för dessa är kravet på att tätskiktsprodukten är godkänd för delreparation och att tätskiktstillverkaren lämnar en beskrivning för hur ingreppet ska utföras. Utöver det här beskriver branschreglerna hur de delreparationer som utförs ska dokumenteras. Så om behovet finns för att laga enskilda delar av golvet går det bra och bryter inte mot några regler.

Byta klinkergolv badrum

Om du har tänkt byta ut klinkers själv i badrummet rekommenderas det starkt att du tar kontakt med en besiktningsman som noggrant kan undersöka så att tätskiktet återställts på rätt sätt, för att inte riskera något.

Om du istället anlitar oss direkt på Renovera Nu får du en byggfirma med erfarna hantverkare som utför ditt planerade projekt medan du kan lägga din tid på annat. På så sätt får du även ett säkert och korrekt utfört arbete utan att själv behöva vara delaktig i processen. Välkommen att kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi går igenom dina önskemål och tar en titt på de spruckna plattorna i badrummet.

Tel: 08-20 40 31
E-post: info@renoveranu.com

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar