Vad kostar det att renovera ett badrum?

Vad sägs om det här? Den ultimata frågan för oss. Här ska vi gå igenom vad ditt nya badrum kan tänkas kosta, vilka kostnadsbärare som finns och hur dina val och önskemål kommer påverka projektet i sin helhet vad gäller både kostnad och produktionstid.

Generellt sätt kan man säga att ett vanligt badrum kan kosta mellan 99-149 tusen efter rot avdrag beroende på vad man väljer. Det finns många faktorer som påverkar priset både positivt och negativt. När du anlitar oss kan du dock känna dig trygg i att få korrekt rådgivning, både vad gäller framtida försäljningspris & värde, men också vilka material som passar för din familjs behov.

Budget för badrumsrenovering:

Kanske det viktigaste till en början, gör en budget och bestäm vilken kvalitet, samt vilka behov ni har. Tänk på att ett stort badrum på totalen är dyrare än ett mindre, men kostnaden per kvadratmeter blir ofta lägre desto större badrummet är.

Val av kakel och klinkers:

Om du önskar att hålla nere priset på en badrumsrenovering är nog materialet det första du bör fundera över. För budgetprojekt är epoxi eller vinyl hållbara och enkla att montera, men även storleken på kakel och klinkerplattor spelar roll. Visste du till exempel att stora plattor kräver ett mer gediget underarbete än små plattor för att få ett snyggt slutresultat? Detta beror på att man med stora plattor inte kommer kunna få det lika snyggt på ett ojämnt underlag (varpå skuggor uppträder). Mindre plattor är mer förlåtande och går faktiskt snabbare att sätta upp.

Val av inredning:

Inredningen i ditt badrum kan många gånger stå för en betydande del av budgeten. även om badrum påverkas mindre av detta än tex kök och tvättstuga. Fundera därför på om du kanske ska lyxa till det lite med en ordentlig stenskiva eller marmorskiva i badrummet. Även annan typ av inredning (industrivägg i badrum, designertoaletter eller blandare) kan vara en stor kostnadsbärare, men är ofta värt det i förlängningen eftersom kvalitetsprodukter nästan är ett måste när det kommer till vatten och sanitet.

Befintligt tätskikt eller helentreprenad?

När du renoverar badrummet finns flera vägar att gå. Allt från att bara byta inredning & belysning (men behålla ytskikt om dessa är i bra skick). Att bara byta inredning (vask, blandare, toalett & dusch) kan göra mycket för helhetsintrycket, men tänk på att inget slår ett helt nybyggt badrum!

Sammanfattning:

Svaret på frågan: vad kostar det att renovera ett badrum? har inget rakt svar, det beror på vad du vill ha och behöver. Tänk igenom behoven först. Behöver ni dusch eller badkar? Kakel eller vinyl? Vet ni vad ni vill ha och behöver blir det lättare att göra en hållbar budget och planering. Behöver du hjälp med planeringen från ett proffs hjälper vi såklart gärna till! Vi har renoverat hundratals badrum och sett dom flesta kombinationerna vad gäller behov, så känner du att det blir övermäktigt att planera upp allt själv, ta kontakt med oss så hjälper vi dig!


Badrumsrenovering Stockholm