microcement badrum

Microcement badrum – varför du bör välja bort det

Microcement har blivit en stor trend, speciellt att använda i badrum. Materialet är en cementbaserad produkt som läggs i tunna lager för en total tjocklek på 3 mm. Resultatet blir väldigt snyggt, men trots det medför microcementen en del nackdelar som bör övervägas innan materialvalet görs.

Faktum är att enligt GVK:s (Golvbranschens VåtrumsKontrolls) bedömning ska microcement ses som enbart en ytskiktsprodukt. Tätskiktsleverantören måste därför se över om det är godkänt att använda microcement direkt på tätskiktet eller inte. I Sverige finns det dock ingen certifiering för ytskikt i våtrum så det är alltid viktigt att ditt tätskikt är godkänt, oavsett om du sätter kakel eller lägger microcement.

Några andra nackdelar som finns med att välja det här materialvalet är att det lätt kan få kalkfläckar av vatten med lågt pH-värde. Materialet är inte UV-resistent och kan heller inte läggas på linoleum eller vinyl och för de golv där microcementen faktiskt kan läggas är torktiden väldigt lång. Det medför att arbetet med badrumsrenoveringen kommer ta betydligt längre tid än om du istället väljer kakel eller klinkers. Microcement är inte något som hemmafixare bara kan kasta sig över eftersom det kräver extra arbete och mycket tid. Vi rekommenderar givetvis att alltid ta hjälp av en hantverkare för att utföra golvläggning, oavsett material.

Välj granitkeramik istället

Ett superbra alternativ till microcement är granitkeramik. Det här är ett material som är tillverkat av porslinsleror och har en låg vattenabsorption, vilket gör det till ett mer hållfast och nötningståligt material. Granitkeramik ger en lyxig och stilren känsla som påminner mycket om microcement, men har desto fler fördelar. Det är ett mer hållbart och tåligt alternativ som har många användningsområden. Plattorna kan till exempel används till bänkskivor, fasadplattor och på golv.

Med det här sagt har vi aktivt valt att inte arbeta med microcement för våra badrumsprojekt – välj istället kakel, klinker eller granitkeramik till din badrumsrenovering istället! Kontakta oss på Renovera Nu om du vill få offert på din badrumsrenovering.

Tel: 08-20 40 31
E-post: info@renoveranu.com

microcement badrum

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar